Dartfish_5Firma Dartfish oznámila v pondělí 19. ledna 2009 vydání nové dlouho očekávané verze svého programu pro komplexní zpracování videoanalýzy. Nová verze softwaru nese označení Dartfish 5.0 a my vám přinášíme přehled nových vylepšení. Mezi očekávané funkce patří zejména podpora online platformy dartfish.tv a HD videa z videokamer používající formát HDV a AVCHD.

Přehled nových vlastností Dartfish 5.0

Nové možnosti publikování

Publikujte video rovnou na dartfish.tv - nová online platforma pro sdílení obsahu poskytuje bezpečné prostředí pro online sdílení nejen videa, ale celých Dartfish analýz: Ze zásobníku (Tray) publikujte celá videa nebo videa vytvořená pomocí Dartfish nástrojů. Z Analyzéru publikujte celé analýzy ze Storyboardu včetně kreseb, klíčových pozic, poznámek a porovnání. Uživatelé verzí TeamPro a ConnectPlus mohou publikovat tagované video (je možné publikovat i důležité momenty pomocí exportu vybraných událostí do Storyboardu).

Podpora nejnovějších formátů videa

Dartfish nově umí zachycovat a je optimalizován pro použití videa z HD (high definition) videokamer využívajících HDV a AVCHD formáty (s výjimkou modulů Stromotion a Simulcam). Stále se zvyšující počet zařízení nahrává video jako MPEG4 a DivX; Dartfish je nyní schopen pracovat i s těmito formáty.

Nahrávání zvuku

Nyní je možné vybrat odlišná zařízení pro nahrávání videa a zvuku (audio) v modulech DV import, InTheAction a Tagging (Tag Live). Například je tak umožněno nahrávat video z webkamery a zvuk je získáván z mikrofonu počítače.

Live encoding

Dříve byl pouze výkonný počítač schopen digitalizovat video a zároveň jej konvertovat (encoding) do úspornějšího formátu. Proces konverze byl modifikován tak, aby umožnil většímu počtu uživatelů využívat konverze již při digitalizaci videa. Program si nyní dočasně ukládá AVI video na disk a na pozadí jej konvertuje. Správce procesů běžících na pozadí (Background Task Manager) umožňuje sledovat průběh tvorby konvertovaných klipů.

Větší kontrola nad přehráváním videa

Možnost nastavení rychlosti přehrávání videa pro celou řadu video formátů a přehrávání pozadu.

Nahrávání analýz (pouze ProSuite a TeamPro).

Nově je možné použít pauzu během nahrávání analýz v Analysis Recorderu.

Export hodnot z video klipů do CSV souboru

Kategorie a hodnoty přiřazené jednotlivým klipům mohou obsahovat celou řadu informací, které je nyní možné exportovat do textového souboru pro využití v tabulkovém procesoru (např. MS Excel) nebo v databázích.

Import z externích disků a harddiskových (HDD) videokamer

Nový nástroj Hard Drive Import umožňuje načítání videoklipů z CD, datových DVD, externích pevných disků, USB klíčů a Harddiskových (HDD) videokamer. Tento nástroj nezaručuje pouze možnost začlenit videa do knihovny médií (Library), ale zároveň je umožňuje kategorizovat během importu.

Vylepšené uživatelské funkce

V modulu InTheAction je nyní možné nastavit předstih (Pre-record, dříve označovaný jako preroll) a dobu trvání (Duration) přímo na hlavní obrazovce. Funkce předstihu je dostupná i v modulu DV Import, abyste již nikdy nezmeškali začátek nahrávané akce.

 

Původní informaci najdete na stránkách www.dartfish.cz
Více informací o platformě dartfish.tv