dftv_screenNahrát video na kameru, přenést ho do počítače, analyzovat a publikovat - to je proces videoanalýzy, který je nyní završen možností jednoduše video z programu Dartfish publikovat na internetovém portálu www.dartfish.tv. Share what moves you - to je heslo, kterým je tento portál propagován.

Co to vlastně je dartfish.tv?

Jedná se o internetový portál vytvořený firmou Dartfish, který umožňuje uživatelům programu Dartfish jednoduše publikovat videa a dát je tak k dispozici ostatním. Videa je možné na portálu dartfish.tv prohlížet (i celoobrazovkově), krokovat, zobrazovat klíčové pozice či tagované události, číst nebo poslouchat komentáře u klíčových pozic. Pokud je to povoleno, je možné si stáhnout i kvalitní verzi videoklipu včetně souboru .dartclip pro použití v programu Dartfish. U videoklipů může být rovněž připojen libovolný soubor (například dokument v PDF, tabulka dat v XLS, fotografie apod.).

Videoklipy je možné díky připravenému kódu (na záložce LINK/EMBED) vložit do vlastních stránek viz ukázka níže



Jaká je struktura dartfish.tv?
Na dartfish.tv existuje celá řada tzv. "televizních kanálů" - channels.

Channel - TV kanál
Kanál je zřízen jednotlivým subjektům, kteří potřebují sdílet svá videa a analýzy.
Kanál může být privátní či poloprivátní. Jedná se o placenou službu jejíž cena se odvíjí od požadovaného místa pro video a počtu individuálních registrovaných uživatelů.

Private Channel - Většina kanálů není vůbec viditelná a přístup a informace o něm mají pouze jeho uživatelé. Jedná se většinou o řešení pro uzavřené týmy, kteří si potřebují vyměňovat a sdílet videa, ale nemají zájem o jejich publikování.

Semi-public Channel - Jedná se o kanál, který má určitou část volně k dispozici a určitou část přístupnou pouze registrovaným uživatelům. Volně přístupnou částí mohou vlastníci takového kanálu lákat uživatele, aby se přihlásili do jejich kanálu. Přístup k dalším videoklipům pak získají na základě svolení od správce kanálu. Takový přístup může být i spoplatněn.

Collection - kolekce
Každý kanál se dělí na kolekce, které obsahují videoklipy. Počet kolekcí může být různý a rovněž může být nastaven různý přístupový klíč do jednotlivých kolekcí. V případě omezeného přístupu, je možné nastavit různým uživatelům různá práva k jednotlivým kolekcím.

Jak se dá dartfish.tv využívat?

  • Výuková videa.
    Díky klíčovým pozicím můžete specifikovat určité momenty ve videu a doplnit je komentářem a kresbami.
    Například cvičební programy , návody ať už k programům či vaření nebo výměně brzdového obložení
  • Sdílení videí z různých sportovních akcí.
    Například zveřejněné zápasy v Taekwondu či Judu včetně vyznačených bodů.
  • Sdílení označených (tagging) událostí v zápasech.
    Otagované události umožňují zobrazit požadovanou událost v dlouhém videu. Například rychlé nalezení gólových situací v zápase ve fotbalu. Vhodné zejména pro fanouškym a novináře (aby mohli napsat o události i když nebyli přímo na místě a nechtějí ji dlouze hledat ve videu). V případě omezeného přistupu je možné využívat sdílení videa mezi trenéry a členy klubu v přípravách na zápas.

Co všechno dartfish.tv umí?
Nejlepší a nejjednodušší je se podívat na ukázková videa, která vám přiblíží možnosti používání platfromy dartfish.tv.
http://www.dartfish.tv/Library.aspx?CR=p3c1598

 

Co na závěr?
Zaregistrujte se na www.dartfish.tv, potvrďte registraci v zaslaném potvrzujícím emailu a přidejte si do vlastního kanálu vaše oblíbená videa.

Pokud si chcete vyzkoušet celý proces zpracování videa, postupujte následovně:
1. Zaregistrujte se na stránkách www.dartfish.com
2. Stáhněte si zkušební verzi Dartfish Connect, která je plně funkční po dobu 30-ti dní
3. Zaregistrujte se na www.dartfish.tv
4. Kontaktujte nás a požadejte o zpřístupnění DEMO kanálu, abyste mohli svá videa publikovat. Rádi vám tuto možnost na zkušební dobu poskytneme.

{jcomments on}